Ännu en kväll med slörenväder! Kvällens segling bjöd bå varierande förhållanden där det var stora skillnader i både väder och vind under kvällen.

Start i solsken och svag NV-vind men det stod mer vind ute på fjorden, det hade alla som varit ute och känt på erfarit. Bana 7 (AKGFGAKDA) också i kväll alltså. Nästan direkt efter start 1 mulnar det på och vinden vrider mot N. När startgrupp 2 når K-märket är den NNV, i stort sett N och vinden minskar. Hade det inte varit för stömmen, som satte hårt söderut, hade man kunnat sträcka från K till F. Väl ute vid F vred det ännu mer över N och minska ännu mer men sedan började det vrida tillbaka. Andravarvet seglades i friskare NV.

Stax efter att merparten av båtarna gått i mål rullade en blöt och kall dimma in från nordväst och men in över land var det fortfarande slörenväder!

Ny pinne för Hans Caspersson som redan rakat in tre vinster på tre starter. Alla resultat finns på Resultatsidan. Ny chans nästa måndag den 30:e maj. Väl mött då!


2 kommentarer

Roger Magnusson · 1 juni, 2016 kl. 13:35

Jag vill bara säga till dom som står i starten att uppmärksamma mätetal.
Jag seglar shorthand (50 PLUS) Express 912 men ser att mitt SRS tal är 1,11, i Resultat listan nu tror jag att det inte spelar någon roll placering

    Ulf Palm · 1 juni, 2016 kl. 14:27

    Hej Roger,

    Tack för din kommentar. Eftersom du är anmäld med båtdata från SRS tabellbåt har du i vårt resultatark alltid båtens grund-SRS som ingångsvärde. Det är 1.110 för en Express. Vill du segla shorthand måste du anmäla det senast en kvart före första start, varje gång, till dem som står i tornet. Det räcker att du seglar förbi och ropar till dem som har ”torntjänst” den aktuella kvällen.

    Jag ser att du fått grund-SRS för segling 3, jag vet ju personligen att ni seglade shorthand så jag ändrar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.