SS Slören inbjuder till Skepparkannan – kappsegling under trivsamma och oprentiösa former.

Vår målsättning är att erbjuda ”söndagssseglare” en möjlighet att prova på kappsegling för att öka seglingskunnandet bland båtfolket.

Vi seglar på måndagskvällar från maj till början av september, med uppehåll från midsommar till början av augusti. Säsongen 2021 seglar vi 14 kvällsseglingar samt två längre helgseglingar, 6-timmars i juni och Kräftköret i september.

Här kan du delta både om du vill segla med spinnaker men ha möjlighet att avstå spinnaker vissa seglingar. Du kan på samma sätt välja att segla med full besättning eller shorthanded. Du anmäler senast 15 minuter före varje start hur du vill genomföra just den seglingen.

Sponsring av Liros
Unlimited Rope Solutions

Liros har sponsrat oss med lotteripriser sedan 2018, hur det ser ut innevarande säsong vet vi inte i nuläget. Efter varje segling samlas vi i HBF:s klubbstuga och bland de som är närvarande lottas ett pris skänkt av Liros ut.

Tyvärr kan vi inte genomföra samlingar eller lotterier efter kvällsseglingarna så länge pandemirestriktioner gäller.

Börja kappsegla – Prova på gratis!

Är du sugen på att börja kappsegla men inte är säker på om du vill/vågar/kan? Hos SS Slören är du välkommen att prova på en gång utan medlemskap i SS Slören eller avgift. Du kan när som helst under säsongen ansluta dig till vårt gäng av seglare. Allt du behöver göra är att anmäla dig vid tribunen längst ut på vågbrytaren på Hinsholmen en stund innan start. Första start är kl.18:30 varför du bör vara där en halvtimma före. Cirka en kvart efter att sista båt gått i mål samlas vi för eftersnack och resultatredovisning vid HBF:s klubbstuga. Där är du självklart också välkommen som prova-på-seglare!

Notera att prova-på-segling inte gäller våra helgseglingar, det kan man göra bara på kvällsseglingarna.

Du är också välkommen till vårt Skepparmöte som hålls en måndag i början av maj i Roddföreningens stuga på Saltskär. Där får du mer information och bland annat årets program, seglingsföreskrifter, enkel genomgång av kappseglingsregler mm. Där träffar du sannolikt också många av Skepparkannans tidigare deltagare.

Kom och var med – tag med familjen som besättning!

Datum och tider meddelas på hemsidan.

Gasta?

Är du sugen på att segla men saknar egen båt? Ibland kan det vara skeppare som saknar gastar. Kom ner till starten i god tid innan start så är chansen stor att någon som behöver en extra gast.

Du kan också kontakta tävlingskommittén via denna hemsida så kan vi förmedla kontakt.

Anmälan

Anmäl dig här