Det blev ett 6-timmars även i år och liksom alla tidigare, med ett undantag, genomförda 6:or blev det en dag med propagandasegling och -väder.

Nio båtar samlades till start på Hinsholmen i nästan ingen vind alls men varmt och gott var det. Så mycket Skepparmöte hade vi kanske inte, några korta tips om hur man ska tänka till de som inte varit med förut, sedan var det dags för start.

Strax innan det var dags kom det några svaga stråk från öster men så fort starten gick var det över. Fältet delade sig i två grupper där en gick norrut mot punkt 105: F och en söderut mot punkt 210: B. Slutresultatet ger oss att det inte gick att utläsa någon avgörande skillnad på norr eller söder denna gång, vinden svek eller fyllde i lika jämlikt eller ojämlikt både i norr och söder.

Inledningen blev alltså i mycket svag vind, första rundning efter nästan en timme ger vid handen att det inte var några direkt svindlande hastigheter men på ViVa kunde man se att det stod vind ute på Rivö Fjord och ute vid Vinga. Problemet var bara att det blåste ostlig vind inne vid Älvsborg och västlig ute på Vinga – svårt att veta vart man skulle sikta alltså.

Även om vägvalen inledningsvis var väldigt olika samlade fältet ihop sig i ett område mellan Trubaduren och Vinga i väster och Slören i öster, bara en båt vågade sig längre söderut.

Under dagen belönades vi med gradvis friskande vind när sjöbrisen fyllde från väster med styrka ända upp till 7 m/s. Avslutning och målgång kunde alltså ske i god vind och tryck i seglen. Härligt. Tid för målgång skiftade också avsevärt med första båt i mål redan 15:37 och sista 16:08.

Efter seglingen samlades en liten tapper skara på SXK:s kansli för eftersnack, mingel och numer traditionell korv. Vi avslutade med en prisutdelning och i år var ordningen återställd med Sarah Fidler på första plats med omräknade 27,7 M. Det var fjärde gången som Sarah tog hem 6-timmars!

Bara för att vi hade haft det så himla bra hela dagen bestämde sig vädret för att släppa ett rejält åskväder på oss när det var dags för uppbrott men det resulterade i gengäld i en närmast magisk kvällssol när vi lufsade hemåt.

Tack för i år!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.