Oj, vad detta gick fort. Redan har vi seglat klart hela vårserien och passerat midsommar. I år har vi kunnat segla alla vårens seglingar även om segling 5 fick tas på en reservdag.

Segling 8 blev ännu en i Slörenväder med laber bris som växlade mellan SSV och VSV med 5 m/s i början och 3 på slutet. Det var också väldigt varierande styrka under hela seglingen och ojämnt fördelat på banan.

Bana 5 (Start-B-C-A-B-E-Mål) anslogs, en perfekt bana för dagens väder. Start med babordsfördel, om man vågade snika kloss an bryggan vid tribunen och tajmade starten rätt, men säkrast ändå på styrbord.

Första kryssen ner mot B blev just en närmas perfekt kryss med ordentliga utmaningar i form av skift, shear och varierande styrka. Här kunde man vinna och förlora många meter på ett bra eller dåligt vägval.

Efter rundning bjöds det en överraskade brant slör om BB upp mot C som avlöstes av en nästan lika brant slör om SB in mot A. Tidvis trångt inne i ”kanalen” vid Saltholmen men alla verkade ta det lugnt och hjälpa varandra.

Andra kryssen mot B hade vinden vridit en aning mot V och denna blev, om möjligt, ännu mer utmanande än den första. Ett 20-graders shear inne vid rundningen och ett par rejäla vrid ute på banan. Utmanande…

Ännu en brant slör upp till E avlöstes av en nästan platt läns in i mål där vinden gradvis minskade.

En fin kväll var det och en perfekt avslutning på terminen. Nu tar vi sommarlov och ses igen 5/8 för de som är hemma.

Tack till Per m.fl. som bemannade tribunen denna fina kväll och tack till Annika och Hans som satt på berget på Saltholmen och skickade fina bilder!

Välkommen åter i höst!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.