Nu är det väldigt snart dags för årets kappseglingar att börja. Som vanligt inleder vi säsongen med vårt traditionella Skepparmöte. I år är det dock väldigt annorlunda eftersom vi inte kan hålla ett fysiskt möte, som vi brukat, utan istället kommer att köra det hela digitalt som ett webbmöte.

Mötet kommer att hållas på en plattform som heter Webex som byggs av Cisco. En länk till mötet kommer att skickas ut till alla anmälda och alla som seglade i fjol. För att delta i mötet räcker det med att använda den länken.

Är du intresserad av att delta i Skepparkannan men ännu inte anmält dig och inte seglade i fjol, kontakta tävlingsledningen på tav@sloren.se så får du också en inbjudan!

Datum för skepparmötet är tisdagen den 5:e maj klockan 19:00.

Preliminära seglingsdagar finns på sidan med föreskrifter, läs gärna där och förbered kommentarer. Vi spikar inte dagarna förrän skepparmötet så fram till dess har alla möjlighet att tycka till och påverka.

Fler nyheter i år är att vi åtminstone under vårserien inte kommer att kunna hålla våra träffar efter seglingarna p.g.a. virussituationen. Detta tycker vi självklart är mycket tråkigt men i skrivande stund måste vi tolka regler och rekommendationer som att det inte går. Vi hoppas självklart på en förbättrad situation men så ser det ut i nuläget.

Vi ber också alla som avser delta i årets seglingar att fundera över sin besättningssituation i båtarna. Tänk på gällande rekommendationer att inte blanda umgängeskrets och försök hålla utomstående i båten till ett minimum. Även detta går ju emot vår grundtanke att få med fler i aktiviteten men även här får vi anpassa oss till rådande situation. I år är det kanske ett gyllene år att testa shorthand!

Vi kommer att ordna med en enklare avspärrning ute på tribunen så att vi kan hålla utomstående borta från tävlingsledningens område under kappsegling. Samma sak gäller här; blanda inte umgängeskrets utan försök hålla de som sköter starten till samma personer som normalt seglar ihop.

Efter alla dessa allvarsord vill vi slutligen hälsa alla seglare välkomna till årets säsong av Skepparkannan 2020! Delta i skepparmötet och kom och var med – fast på avstånd…


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.