Ännu en lättvindssegling med olika förutsättningar med vind i de olika startgrupperna, där startgrupp 1 fick en halvvindsstart och startgrupp 5 en krysstart!

Prognosen för kvällen var svag västlig vind vridande till NV sedan N och slutligen O. Då bana 7 är samma bana både för NV och O valde vi denna.

Av 30 anmälda startade 29 och samtliga dessa kom också i mål. En båt erhöll tyvärr resultatet DNS p.g.a. start på fel sida om startbojen.

Längs banan på väg ut efter märke K hade stundtals en del båtar kryss och andra spinnaker/gennaker fastän på väg mot samma märke vilket var en lite ovanlig situation, men vi såg iallafall många spinnakrar på väg utåt och alla fick kryss in mot mål i den ostliga kvällsbrisen.

Vid målgång var det 7 båtar som efter sin egen målgång vände om 180 grader och därefter korsade mållinjen tillbaka in mot Hinsholmen mellan tribunen och bojen, märke A, med både storsegel och försegel uppe, samtidigt som andra båtar gick i mål – inte lätt att ta målgångstider på sekunden rätt med de förutsättningarna – men jag tror vi lyckades trots detta, då ni gled ganska lugnt och sakta i mål denna ljuva septemberkväll.

Inför kommande seglingar, om ni efter målgång avser att korsa mållinjen, ta om möjligt ner minst ett av seglen. En del saknar motor så då inte lätt att ta ner båda seglen men välj då att vända tillbaka till ett bra läge då ni inte skymmer andra som strax ska segla i mål.

Även en reprimand mot en båt ur startgrupp 3 som seglade söderifrån och korsade startlinjen innan startgrupp 2 skulle starta, och startade sedan i startgrupp 3. Vår bedömning från tribunen var att båten inte störde någon i grupp 2 så vi avstod från protest.

Tjejerna på Vidfamne som hade tribuntjänst 5/9 tackar för en trevlig seglingssäsong med Slören. Vi tar upp båten tidigt i år så inget Kräftkör för oss i år, men vi önskar er andra fortsatt fina måndagsseglingar.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.