Äntligen! Segling 9 kunde bockas av efter att ha blivit uppskjuten två gånger. Denna gång fick vi en kväll med omväxlande väder och vind men med klar övervikt mot Slörenväder!

Aftonen inleddes med att en sval dimma rullade in från nordväst och påminde om att hösten närmar sig. Dimman lättade dock snabbt som tur var.

Vinden för kvällen var inte helt lätt att förutspå då det spåddes allt mellan SV och NV beroende på vilken prognos man tittade på. Kvällens banläggare valde att lägga sig mittemellan och gick på västbanan, d.v.s. 6 (Start-K-M-F-G-A-K-C-D-Mål). Strax innan start låg vinden runt 5 m/s men tog sig plötsligt till hela 8 m/s när grupp 1 gick iväg men det gick snabbt över och framåt kvällen minskade den mer och mer och ute vid rundningen av C var den nere på 1 m/s, som tur var stod det mer vind närmare mål. Tyvärr vred vinden också under kvällen och gjorde att västbanan inte bjöd på så mycket kryss som man kunde hoppats på.

Tyvärr kunde vi bocka av ännu en grundstötning för en av våra deltagare som gick på vid märke C, också denna gång på ljusblått vatten. Det finns anledning att iaktta försiktighet runt alla öar och grund vi passerar på kvällarna. Plus att stödja vårt sjömätningsprojekt så vi får ett bättre underlag i framtiden!

Kvällens resultatlista dominerades av Späckhuggarna som tog plats 1, 2, och 3!

Nu har vi bara två kvällsseglingar kvar på denna säsong plus vårt ovanligt sena Kräftkör. Missa inte detta!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.