Säsongsavslutning och bud på illaväder – men se, det blev Slörenväder!

Här följer ett referat från seglingen från kvällens funktionär, Folke Ahlström med besättning:


Från oss i tribunen kändes det som en riktigt fin seglingskväll. Funderingarna över val av bana började redan tidigt på eftermiddagen. Prognoserna snurrade vildsint och vilden förutsågs bli svag. När vi kom ner till Hinsholmen hade prognoserna stabiliserat sig på nordlig vind. Möjligen skulle det börja som nordväst. Vid tribunen var vinden obefintlig. Det lilla som fanns längre ut var enligt VIVA västlig. Vid klockan 18 hade det kommit några få m/s så det fanns hopp om att få igång en segling. När vinden klockan 18:10 fortfarande stod stadigt västlig enligt VIVA var vi rejält osäkra. Vår första ansats med bana 1 (nordlig vind) kändes helt fel trots prognoserna så vi beslutade oss för bana 7 (nordväst). Just då lite som en gardering mellan aktuellt läge och prognoserna. Vi var helt övertygade om att det bara skulle bli ett varv.

Alla starter sköttes klockrent. Inga tjuvstarter eller annat strul. Stort tack för det!

När båtarna började närma sig för rundning hade vinden ökat lite, kanske 4 m/s, så det blev ett enkelt beslut att skicka ut alla på ett andra varv. Till slut verkar det som vinden stod ganska stadig i riktning också så det blev nog bra till slut. Med 33 startande blev det några klungor vid målgången. Hoppas att vi fick det rätt där.

På det hela taget en riktigt bra avslutning av våren seglingar. Ha en riktigt bra sommar!

Folke


Skepparkannan tar nu paus för midsommar och semester, vi börjar segla igen måndag 9:e augusti. Glöm inte heller att vi seglar den uppskjutna segling 6 torsdag den 12:e augusti.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.