Dags igen för segling och ovanligt väder med ostlig vind men moln som drar in från väster.

Inne vid tribunen var vinden SSO och stundtals svag, nere på 3-4 m/s ibland men så friskade det i med byar upp mot 6. Ute på fjorden stod det mer vind och enligt Viva hade man 7-8 m/s ute på Vinga.

Kvällens tribunpersonal valde länge mellan bana 3 och 7 men valde slutligen bana 7 (Start-K-G-F-G-A-K-D-Mål) eftersom prognosen sa att vinden skulle vrida mer mot O. Bana 7 är något vansklig med kryss in genom Saltholmssundet men bedömningen var att risken för en långt sträckben, som bana 3 riskerade bli, hade varit sämre.

Med hela 29 båtar till start blev det ganska trångt i några av startgrupperna, speciellt i grupp 2 med hela 11 båtar. Starterna gick ändå bra och alla såg ut att komma iväg i god ordning.

Eftersom ostlig vind med bana 7 betyder kryss in genom Saltholmssundet blev där ibland trångt. Från bryggan såg det odramatiskt ut men tydligen, se nedan, kändes det inte så för alla.

Eftersom vinden uppenbarligen stod friskare ute på vattnet än inne vid start/mål gick kvällens segling ganska raskt och alla båtar var i mål inom loppet av 25 minuter med bulken inom loppet av 15 minuter.

Två protester har inkommit, en på en båt som seglade genom banbegränsningen vid Plankorna och en som stört starten. Behandling pågår.

Nästa chans att segla om Skepparkannan är redan på lördag då vi seglar 6-timmars ihop med SXK:s Västkustkrets. I år är seglingen p.g.a. pandemin öppen enbart för SS Slörens och Västkustkretsens medlemmar och skepparmöte och after sail genomförs digitalt.

Det har efter seglingen kommit in synpunkter på valet av bana 7 under kvällen och tävlingskommittén vill påpeka att ingen skugga ska falla på dem som bemannar tribunen, de väljer bana efter vindriktning enligt anvisningar från tävlingskommittén. Ostlig vind => bana 7. Den situation vi fick under segling 2 med trång kryss beror till stor del på den roliga omständigheten att vi börjar bli många som seglar nu. Kommittén vill självklart fortsatt ha många deltagare och vi tar gärna tar en diskussion om bansträckningarna inför kommande säsonger (vi kommer sannolikt inte att ändra under innevarande säsong).

Vi gjorde en mindre översyn av banorna inför säsongen 2019 och är inte främmande för att göra ännu en inför kommande säsonger. Vill du vara med och påverka? Hör av dig!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.