Ännu en kväll med Slörenväder – och ännu en kväll med rekord: hela 42 båtar på startlinjen!

Kvällen började med ordentligt frisk vind där det blåste 8-11 m/s när vi lämnade bryggan men lagom till start hade det redan hunnit lugna sig till mer beskedliga 6-7 m/s och den trenden höll sedan i sig hela kvällen och slutade i målgång i 3 m/s på kortad bana.

Kortad bana, ja. Kvällen till ära plockades den fruktade bana 2 fram igen, NO-bana med hela tre varv. Knixigt och många manövrer alltså. Kanske låg det till grund för mångas beslut att skippa spinnakern i kombinationen hård vind och trasslig bana. Det skulle visa sig bli dyrt.

Eftersom det var så väldigt många båtar på linjen och undanvindsstart blev det trångt i starterna. Värst blev det i grupp 1 men även i grupp 2 och 4 hojtades det en del.

Kvällen bjöd också på åtminstone två ovälkomna grundkänningar där åtminstone den ena skedde på vatten som i sjökortet är ljusblått. Se upp på sydsidan om St. Eskilsholmen, där är en större utgrundning än vad sjökortet visar!

Eftersom vinden gradvis avtog under kvällen fick de tidiga startgrupperna en välkommen fördel medan de i de senare gruppera fick en mer stillsam afton. Vinden avtog alltså så mycket under kvällen att kvällens tävlingsledning valde att korta banan efter två varv.

Segrade i kväll gjorde Martin Anderberg i Cumulusen ”Estelle”. Vi gratulerar.

Nästa chans att segla blir redan på torsdag 2/9 då vi ännu en gång försöker segla om den två gånger uppskjutna segling 9. Välkommen då!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.