Lugnt. Men ändå inte. Det är väl det som spontant ploppar upp i huvudet efter denna segling.

Kvällen började lovande med 5 m/s en timme innan start men tyvärr mojnade det undan för undan av till blugsamma 2 m/s i starten. Med en vind som växlade litet mellan SV och S sattes kvällen bana till nummer 4 (Start-K-B-D-A-K-B-D-Mål) och alla insåg genast att det skulle bli avkortat. Redan när första start gick iväg var det väldigt svag vind och när tredje gruppen kom iväg var det väldigt lugnt.

Bort till K blev det knappt halvvägs öppen bidevind och fältet samlades ihop en aning. Benet ner mot B inleddes med kryssbog men öppnade gradvis upp då en ostlig vind började blåsa utefter vattnet. Det hela blev konstigt då vinden i masttoppen var sydlig men den på vattnet ostlig. Men svag.

Från B till D åkte hela fältet nästan lika fort i en knapp knops medström och, större delen av steräckan, helt utan vind. Fortfarande blåste det olika vind vid vattenytan och 10 m upp. Väl uppe vid D hade majoriteten av fältet redan brutit och de som var kvar parkerade i en klunga jämte Stångerholmen. När kvällen maxtid gått ut hade ingen passerat Smörbådan.

Trots det uteblivna resultatet var det en magisk kväll där man kunde köra hela seglingen i shorts och T-shirt, när händer det en höstsegling?! Det som pajade upplevelsen var alla motodrivna farkoster som förpestade hela skärgården med oljud och svall. Oljuden var stundtals helt öronbedövande och gjorde det omöjligt att konversera på båten! Trist.

Stort tack till Fredrik Ljungmark m.fl. som bemannade tribunen och skötte starten oklanderligt. Nästa gång blir 2:e september då vi hoppas på lika fint väder, färre motormarodörer och mer vind. Välkommen då!

OBS!

Vi behöver tävlingsledning till vår avslutande segling, Kräftköret, den 14:e september. Hör av dig till någon i kappseglingskommittén om du känner att det kunde vara intressant!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.