En perfekt seglarkväll! Lagom frisk vind och gôtt väder, möjligen något kallt men bara möjligen. Många nya deltagare även i kväll vilket är mycket roligt.

I den rådande västliga vinden blev starten inte helt bidevind vilket gjorde att det blev svårbedömt, trångt och några tjuvstarter. Alla som drabbades av detta vände dock exemplariskt tillbaka. Här kan det vara på plats att påpeka att seglingsföreskrifterna kräver att man måste runda startbojen när man vänder tillbaka efter en tjuvstart, det räcker alltså inte med att gå ner till linjen och vända upp. Detta är också mycket lättare att göra nu när bojen åter är på plats…

Tyvärr drabbades flera i kvällens flotta av plötsligt uppdykande grund, så även kvällens segrare, Hans Caspersson, som trots sitt missöde fixade drygt två minuters marginal till tvåan. Bra jobbat!

Resultat och tabeller finns, som vanligt, på resultatsidan för Skepparkannan i menyn ovan.

På förekommen anledning vill tävlingskommittén också påminna om banbegränsningsområdet mellan kardinalmärkena runt grundet Plankorna. Det är inte, av säkerhetsskäl, tillåtet att passera mellan dessa märken. Se märkesskiss här.

Vi behöver funktionärer för några seglingar till! Titta i listan under ”Funktionärsinformation” på menyn ovan och anmäl dig till tävlingskommittén. Kom ihåg att funktionärstjänst ger fyra poäng i aktuell segling!

Välkomna åter nästa gång som är måndag 1/6.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.