Och Slörenväder!

Så fick vi äntligen inleda årets seglingssäsong med en fin måndagskväll med lagom bris och mycket båtar. Hela 23 båtar kom till start och dessa fick en delvis utmanade segling där vinden växlade mellan S och SSO och pendlade mellan 6-7 m/s i starten för att successivt minska under kvällen till ca. 4 m/s vid slutet.

På tribunen tvekades det litet om bana för S eller SO skulle väljas men man fastnade slutligen för S och Bana 4 (AKBDAKBDA).

Väldigt jämnt fördelat i startgrupperna och genomgående rena och fina starter.

Det blev ett ganska jämt fält i mål, alla båtar kom i mål inom loppet av 16 minuter. På korrigerad tid skilde det mindre än 14 minuter.

Premiärseglingen vanns av en nykomling i våra seglingar, Cumulus nr. 95 Estelle med Martin Anderberg vid rodret. Stort grattis! Resultat finns, som vanligt på resutatsidan.

Nästa gång ses vi 24/5. Då med ännu bättre väder?


1 kommentar

Ulf Palm · 19 maj, 2021 kl. 10:58

Det har kommit påpekande att några av båtarna i premiärseglingen hamnat på samma tid i resultatlistan men ändå sorteras med olika poäng. På SS Slörens poängseglingar avrundar vi inte korrigerad tid enligt SRS till hela sekunder, detta specificeras i Föreskrifterna i kapitlet Resultat:
”Resultat beräknas enligt SRS-reglerna Appendix 1 men korrigerad tid avrundas inte till hela sekunder. Detta ändrar SRS-reglerna Appendix 1.2.”
För premiärseglingen har nu en uppdaterad resultatlista publicerats där tiderna för de påverkade båtarna har uppdateras till att också visa decimal. Dessutom hade protokollföraren missat en båts anmälan av UVS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.