Årets konstiga säsong inleddes med tävlingsförbud varför vi istället körde träningssegling på vår tilltänkta premiärdag. 12 båtar ville vara med och segla men en fick avbryta innan start så det var 11 tappra som utmanade vädret.

Vädret, ja. Prognosen pekade först på en fin kväll med frisk vind och molnigt men uppehåll. Verkligheten blev en annan med avtagande vind och ett ettrigt småregn som verkligen gjorde allt genomblött. Inget Slörenväder alltså. Eftersom väder mot slutet var ganska trist valde kvällens seglingsledning att avsluta efter bara två varv – hade det varit 20 grader och sol hade vi nog kört vidare.

Ambitionen med kvällen var att träna med fokus på starter och funktionärer. De på vattnet fick åtminstone två starter och i tribunen fick hela fem personer tillfälle att öva på flaggor och tuta.

Ska man recensera kvällens starter kan det sammanfattas att våra deltagare behöver öva litet på tajming till startlinjen. Vi såg några ordentliga tjuvstarter under kvällen som samtliga berodde på att man startat sitt anlöp för tidigt. Samtidigt såg vi några där man börjat för sent och missade ”skottet” p.g.a. det. Eftersom det var träning denna kväll noterades bara tjuvstarterna, även om vi försökte uppmärksamma de som felade, men de släpptes utan åtgärd.

Eftersom detta var träning kommer resultat inte publiceras som vanligt, istället kommer det här och ska ses endast som en rapport av hur kvällen avlöpt.

Tyvärr bommade tävlingsledningen att vinden vridit mellan starterna och att vi borde bytt banan till segling 2. Dessutom blev segling 2 inte helt rättvis då grupp1 och 2 kom iväg i frisk vind medan 3 och 4, framför allt 4, fick en långsammare segling när vinden la sig mot slutet.

Om vi ska genomföra fler träningsseglingar framöver, pandemin kan ju tvinga oss till det, kommer vi att göra det under delvis andra former. T.ex. kommer vi att komprimera startgrupperna, det blev litet för glest denna kväll. Kom gärna med synpunkter på hur vi kan förbättra formatet!


1 kommentar

Fabian thies · 11 maj, 2021 kl. 13:39

Hejsan, vi visste inte att det skulle kommer nån resultatslista, därför ingen anmällan. Men vi seglade iaf shorthanded.

//fabian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.