På årsmötet 26/10 presenterades en idé om att låta Hydrographica sjömäta våra seglingsvatten för att får en bättre uppfatting om hur vårt seglingsområde faktiskt ser ut under ytan.

Sjöfartsverket, som just nu håller på med ett stort sjömätningsprojekt i bl.a. Göteborg, är inte intresserade av djup grundare än 3 meter och knappt ens det. Med Hydrographica får vi en 2-meterskurva och dessutom ett sjökort i skala 1:10 000 över hela området (Sjöfartsverket erbjuder 9312, som täcker Långedrag, i 1:10 000 medan 9313 är 1:25 000).

Förslag på sjömätning

Anna Rossander har tagit in prisförslag på vad det skulle kosta att sjömäta två områden med resultat att det mindre, röda området på kartan skulle kosta 48 000 kr plus moms och det större, blåa 115 000 kr plus moms.

Momsen är 25 % men om man väljer att trycka papperskort blir det istället bokmoms som är 6%.

Årsmötet tyckte detta var tillräckligt intressant för att jobba vidare med och en tillfällig arbetsgrupp sattes ihop för att ta reda på mer och försöka hitta fler intressenter i området. Det borde gå att dra ihop båtklubbar, försäkringsbolag och båtägare för att tillsammans finansiera detta. Gruppen har jobbat på ett tag, bl.a. finns en enkät om detta på annan plats här på hemsidan, men nu tar vi juluppehåll.

Det kommer att hållas ett nystartsmöte som webbmöte onsdagen den 13 januari 2021 kl. 19:00. Om du känner att du vill vara med då eller och jobba med detta hör du av dig till Anna Rossander på anna_at_ rossander.net eller till någon i Slörens styrelse så får du en inbjudan till mötet.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.