Oj, oj, oj, detta blev en blåsig historia.

Två dagar innan seglingen såg detta ut att bli en märklig segling då vi hade tre priser men bara två anmälda, men se, det rättade till sig och till start kom det faktiskt hela fyra båtar. Inte riktigt så många som tidigare år men gott nog med tanke på långhelg och kulingvarning. P.g.a. det låga anmälningsläget ställdes skepparmöte och tribunbemanning in och seglingen genomfördes med egentidtagning.

Intressant start där tre båtar pep iväg norröver och en valde säderut (undertecknad), tyvärr kulle det visa sig att söderut inte var rätt vägval för denna dags segling.

Väl ute på Rivöfjorden gjorde de tre norrbåtarna ganska olika vägval och spreds snabbt ut, vi som tågade söderut fann att vi var nere i botten på kartan på bara en timme men sedan blev vi varse den grymma sydgående strömmen som straffade oss hårt och det blev en mödosam klättring norrut för att nå målet.

Vinden pendlade mellan 6 och 16 m/s mindre inne vid land och mer ute bland öarna. Den vred mot norr närmare land och på väst ju längre västerut man kom.

Bäst seglade, som vanligt, Sarah och Nils i Rushman Hoy som samlade ihop hela 44,91 M omräknat, ett helt otroligt bra resultat och nytt rekord. Vi kan bara lyfta på hatten och gratulera.

Efter seglingen var vi ett trött gäng som samlades på Svarta Gaveln, käkade korv och ljög litet. Trevligt.

Tack alla ni som deltog och grattis överlag till en fint genomförd segling!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.