Så blev det premiär i årets Skepparkanna, trots virusattacker och vinterkyla. Och vilken premiär det blev – hela 21 båtar till start och fin segling i frisk men avtagande vind. Men oj, vad kallt.

Kvällen bjöd på vind som låg ganska stadigt på NV med tendenser till att vrida mot V. På eftermiddagen blåste det 10-12 m/s men vid start hade det lugnat sig till 7-9. Bana 7 (Start-K-G-F-G-A-K-D-Mål) valdes och passade kvällen perfekt. Strömmen satte stundtals hårt och ute vid Stångerholmen stod en rejäl strömvirvel på andra varvet.

Segrade i årets premiär gjorde Pelle Lindell i ”Calypso” men det var små marginaler; hela fältet, sånär som på två båtar, låg inom 10 minuter i resultatet!

Resultat finns, som vanligt, på Slörens resultatsida.

Uppdatering: Tyvärr hade det smugit sig in skrivfel i det ursprungliga resultatet så det var tre båtar som hade fått fel målgångstid. Misstaget är hittat och korrigerat.

Nästa måndag hoppas vi på mildare väder för detta var i kyligaste laget!

Välkommen tillbaka då!


2 kommentarer

Fabian Tillig · 11 maj, 2020 kl. 22:07

Hej,

nånting är skumt med målgångstiderna. Jag är helt 100% säkert att det var en båt mellan mig och Späckhuggaren ”Matti” (no kan fråga de), men i resultatslistan skiljer det 30 s och det är ingen båt imellan. Jag tror det var Crown 31an som jag tog mig förbi strax innan mållinjen.
Tacksam om ni kan dubbelkolla.

//Fabian

Mats Landervik · 12 maj, 2020 kl. 09:43

Fabian,

Tack för påpekandet. Jag hittade tre misstag och skickar korrigerade tider till tävlingsledningen.

Hälsningar,
Mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.