Den andra kvällsseglingen på höstserien samlade 20 båtar som fick uppleva en kväll med i stort sett alla väder en vanlig sommar brukar bjuda på.

Det började med en tillsegling i ganska frisk vind med byar över 10 m/s men som gradvis minskade och vid starten var vinden nere på blygsamma 5 m/s i startomrtådet. Vinden var stadig på SV och kvällens tävlingsledning, ledd av Jonas Parkman, satte upp bana 5 (Start B C A B E Mål). Det hela skulle ändra sig…

En bit ner på första benet tornade ett rejält åskväder upp sig i väster. Några enstaka båtar hade förberett sig på detta, man kunde ju se det på långt håll, och körde med revade segel redan från start men de flesta körde fullt ställ. När åskvädret drog in förvandlades tävlingen under ca 5 minuter till ren överlevnad, vinden vred till V och ökade till 14 m/s, och när det hela hade blåst över fick man vara nöjd med den position man hade hamnat på. Några båtar hade taktiskt lagt sig på rätt sida om ovädret och låg plötsligt hela havet före. Nice move.

Därefter blev det plötsligt fint väder och en av århundradets vackraste regnbågar visade sig. Vinden var nere på 3 m/s en liten stund innen den åter repade mod och varierade mellan 5 och 8 resten av kvällen.

Segrade gjorde Hugo Norell i Piano med nästan två minuters marginal. Resultat finns på resultatsidan.

Tack till Jonas m.fl. som skötte start och mål.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.