Ännu en fin kväll och, kanske till någras besvikelse, lättvind.

Prognosen lovade NV 4 m/s som skulle avta under kvällen samt ett utlovat vrid mot N och senare NO. Vridet kom men inte så mycket förrän efter seglingen avslutats.

Tävlingsledningen valde, inte förvånande, bana 7 som kortades till ett varv. Ett klokt beslut i den lätta vinden.

I starten var vinden förrädisk med stråk av vind och tomma fläckar. Att ligga på fel ställe innebar att man stod still medan båten en bit bort kunde få fin fart. Just i startområdet var vinden också väldigt akterlig för att gradvis vrida emot längre ut.

Bana 7 kortad innebär Start-K-G-F-G-Mål så ut mot K blev det slör/halvvind där flera vågade på att hissa undanvindssegel i olika former vilket visade sig löna sig. För vissa startgrupper vred det emot sista biten mot K medan andra kunde bära hela vägen fram. Det stod också en kraftig sydgående ström vid K som kunde luras.

Kryssen ut mot F blev en tålamodsprövande historia där det både gällde att pricka rätt på vriden och att inte slå för ofta då det stundtals blev mycket lätt. Att hitta de stråk av litet mer vind som fanns skulle visa sig avgörande.

Slören in mot mål blev just en ren slör då vinden vridit en aning mot N och man lätt sträckte hela sträckan. Lugn avslutning inne i Saltholmskanalen och stiligt med alla undanvindssegel.

Foto: Martin Lundh

Vi tackar Elin Orstadius med besättning som skötte tribunen under kvällen och gratulerar kvällens segrare, Hans Caspersson. Resultat finns på resultatsidan.

Nästa segling är redan på torsdag 25/8 som är reservdagen för segling 8 som sköts upp p.g.a. åska. Välkomna igen då.

Vi vill också göra ett upprop om att det saknas funktionärer för flera seglingar framöver, mest akut är nästa måndag 29/8. Ni som inte stått i tribunen på ett tag, kolla om ni kan ta en kväll så vi kan genomföra våra seglingar!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.