Referat från kvällens segling kommer från tribunpersonalen Anna Rossander med besättning:

Härlig kväll i sol och laber bris!

Det är allt lite nervöst att tuta och vifta med flaggor. Men svårast är kanske att välja bana? SMHI och YR sa att det skulle blåsa västligt, men det gjorde det inte. Verkligheten råder och efter lite tvekan valdes bana 5, för rådande SV. Fin start i kryss men det blev lite brant in på sista benet när vinden nordrat sig lite.

Många båtar förvirrade sig in i startområdet under tidigare startgruppers sekvenser. Någon direkt trängsel rådde inte som vi kunde se från tribunen, och eftersom vi bara fångade några av alla syndare blir det inte protest från tribunen om detta. Det är inte tillåtet att vara i startområdet förutom inför sin egen start. Det går fint att vänta utanför och komma in via Saltholmsrännan, framförallt om de som har tribuntjänst sänder ut banan via SMS så en inte måste in och se skylten.

Gasflaskan till tutan var lite sned och krävde ett rejält tryck, vilket gjorde att några tut blev mer av tut-TUT-TUUUUT, men i övrigt är vi nöjda med starterna. Några båtar snurrade i starten, antingen innan linjen eller runt bojen, av för oss okänd anledning, men vi är glada att slippa tuta och flagga återkallelse för ev tjuvstart, tack!

Första varvet såg vi inte mycket av båtarna förrän Späckhuggaren Rushman Hoys röda spinnaker kom in genom Saltholmsrännan med stor marginal till resten av fältet. Nästa varv blev tajtare med klungor av flygande försegel som kom in mot mål. Några hade anmält avvikande nummer i förseglet men det var ännu fler som hade det utan att det stod på listan, mycket förvirrande! Vi har antecknat några nummer, kulörer och andra kännetecken, och ska försöka uppdatera protokollet med det.

Det hjälper mycket om en person kan hålla koll på inkommande båtar och berätta vilken ordning de kommer i, så att den/de som tar tiden inte behöver lista ut vilka det är utan ”bara” skriva ner måltiden.Vi hade också en filmare med oss, och trots motljus blev det helt ok bilder.

Skuggfaxe med vänner tackar för sig för denna gång!

Tävlingskommitténs kommentar:

Vi har en protest för seglingen som är under behandling. Resultatet är därför preliminärt.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.