Segling igen och åter massor av båtar. Slörenväder men vart tog värmen vägen denna kväll?

Kvällen bjöd på NV-vind som vid starten höll sig runt 5-6 m/s men som växlade en del under kvällen. Vinden var iskall och kontrasten mellan trädgården hemma med 25 grader och tribunen med högst 12 var påtaglig.

Många båtar, hela 34 st(!) vilket tyvärr bidrog till att ställa till det för kvällens tribunpersonal, mer om det senare. Premiär också för fem startgrupper, det har aldrig förut hänt i Slörens historia!

Starten inleddes med ett debacle då tutan inte ville funka. Första signalen, 5-minuter, för grupp 1 uteblev men flaggan satt som den skulle (läs i föreskrifterna: flaggan gäller, ljudsignal är enbart informativ). Tutan lagades och fungerade för resten av signalerna. (Det jobbas på en ny tuta men annat har kommit i vägen.)

Med NV blev det åter bana 7 (Start-K-G-F-G-A-K-D-Mål) som vi redan sett en gång i år men då med vind från andra hållet. Det var ju också den bana vi använde flitigast i fjol. Tyvärr har jag ingen info från själva seglingen, om någon vill fylla i är det välkommet.

Tyvärr blev målgången problematisk då det stundtals var trångt och svårt att urskilja de olika båtarna. Situationen förvärras av att flera deltagare uppenbart använder undanvindssegel med avvikande nummer vilket gör det näst intill omöjligt för de i tribunen att se vem som är vem. I stressen vid målgång är det oerhört lätt att blanda ihop siffrorna och när de då inte stämmer med vad som är anmält blir situationen ohållbar. Det förklarar varför resultatet för kvällen blivit rörigt.

Vi ber därför alla deltagare att omedelbart anmäla vilka markeringar man har i samtliga segel man avser använda i Skepparkannan i fortsättningen!

Om det resultat vi till slut fått ihop stämmer tog Cumulus Estelle hem kvällens segling.

Nästa gång vi seglar blir måndag 7/6. Väl mött då – med rapporterade segelnummer!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.