Nystart på säsongen 2020 med inledningen av höstserien och vilken inledning! Varmt, sol och skönt hela kvällen med möjligen något fisig vind.

Redan innan start stod det klart att det skulle bli litet chansigt med vindhål som plötsligt uppenbarade sig på ett ställe för att strax flytta på sig. Det skulle löna sig att hitta rätt väg i kväll. Dessutom satte en ganska stark ström norrut vid Rivö, som under kvällen avtog och vände.

Seglingen inleddes i vind 2-3 m/s som växlade mellan V och NV, mest var den nog VNV. Alltså bana 7 som kortades (Start-K-G-F-G-Mål). Eftersom vinden var så otroligt växlande hade i princip hela grupp 2 och 3 seglat ikapp större delen av grupp 1 redan vid K och där blev ganska trångt.

Väl ute på banan blev det en fin kryss ut mot F där vänsterkanten möjligen lönade sig bäst inledningsvis men de plötsligt uppdykande vindhålen gjorde det väldigt svårt att avgöra. Efter att de flesta båtarna rundat F dog vinden ut för i princip hela fältet. De båtar som ryckt litet och redan hunnit innanför Rivö hade i det läget ett ordentligt försprång men när vinden dog helt låg alla stilla.

Vinden fyllde småningom i från NV och de båtar som valt spåret norr om Stångerholmen kunde kvittera in en fin upphämtning. Tråkigt nog för båtarna som ryckt ifrån tidigt kom nästan hela fältet ikapp och tiderna i resultatet blev ganska täta. De båtar som inte hann runda F innan vinden dog drabbades hårdast av vindhålet och hann tyvärr inte i mål.

Trots vindbristen var det en härlig kväll där man kunde segla hela seglingen i shorts och T-shirt. Gött!

Vi ses nästa måndag!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.