Så har vi avslutat vårsäsongen för årets Skepparkanna. Serien avslutades med ännu en segling i frisk vind, denna gång med vind från väst för ovanlighetens skull, så banan blev inte 7 utan 6. Därmed har alla vårens seglingar genomförts på banorna 6 och 7!

Väst, som sagt, med styrka varierande mellan 7 och 11 m/s och bana 6 (Start-K-M-F-G-A-K-C-D-Mål), hela 30 båtar på linjen.

Första kryssen bjöd på 7-8 m/s som avtog litet ju längre ut i fjorden vi kom. Parat med krabb sjö utanför Rivö Huvud blev det ganska blött sista delen av kryssen innan vi kunde runda.

Tillbaka in mot mål gick raskt och många båtar kunde plattlänsa i den nu ökande vinden. Några hade ordentliga problem med undanvindssegel när vinden tog i.

Andra kryssen blev en hårdvindshistoria där vinden stundtals nådde 11 m/s och sista biten in mot mål gick sålunda väldigt raskt.

Etta denna gång blev Petter Gustafsson i ”Rölleka”. Vi gratulerar.

Tack till Anna Rosander i ”Skuggfaxe” som med besättning bemannade tribunen denna gång.

Tyvärr fungerade inte raceQs-trackingen p.g.a. av felaktigt inprogrammerade datum. Tävlingsledningen beklagar detta misstag.

I totalledning inför sommaruppehållet ligger Martin Lundh i ”Miabella” men det är tätt i toppen. Redan har hela fem båtar deltagit i åtta seglingar och därmed kvalificerat sig för flitpris!

Nu gör vi sommaruppehåll och njuter av en förhoppningsvis fin sommar. Vi ses igen till höstserien som startar med segling 9 den 10:e augusti. Då hoppas vi se många båtar på linjen igen. Välkommen då.

Tävlingsledningen påminner om att vi saknar funktionär till segling 10 den 17:e augusti. Om du känner att du vill göra en insats, och inkassera en fyrapoängare på köpet, tveka inte att anmäla dig till tav@sloren.se.

Ha en skön sommar!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.