Ännu en Slörenkväll med värme och solsken! Hela 29(!) båtar på linjen i kväll men återigen litet snålt med vind, inne i startområdet var det långa stunder helt stilla för att plötsligt dra till med ordentliga vindpustar.

Eftersom vinden skulle vrida under kvällen mellan huvudsakligen V till mer mot N valdes ännu en gång bana 7 men eftersom vin den dessutom spådde minska kortades den redan vid start.

Första startgrupp kom iväg i hyfsad vind och i god ordning trots att det var väldigt trångt i den gruppen men sedan gjorde vinden ett av sina uppehåll och man fastnade på väg ut till K. Andra grupp hade betydligt svårare att komma iväg, så även grupp 3.

Väl ute vi K började vinden fylla i en aning, om än fortfarande väldigt svag och kryssen ut mot F blev lång och slingrig med ordentliga vindvrid. Vinden vred sakta hela kvällen mot N, precis som prognostiserat.

Efter rundning av F fyllde det i en aning och vi såg farter uppemot 5-6 knop på några båtar eftersom det blev mer skärning i den vridande vinden. Vinden höll också i bättre än förra måndagen och alla båtar utom en hann i mål även om det tunnade ut mot slutet.

Först, även denna gång, blev Hans Caspersson i ”Den Röde” som nu tagit en rejäl ledning i serien men det är många poäng kvar att segla om!

Välkommen igen den 24:e!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.