Segling 12 blev ju uppskjuten p.g.a. onödigt mycket vind då den egentligen skulle seglats den 2/9 men seglades istället på årets sista reservdag torsdag den 12/9.

Seglingen samlade, efter måndagens rekordstart, blygsamma 8 deltagare som bjöds på en runda i hård vind. Undertecknad kunde själv inte medverka så intrycken från seglingen få någon annan bidra med.

Seglade gjorde Hugo Norell i Piano och gick därmed upp i nära på ointagling totalledning i årets Skepparkanna. Slören gratulerar.

Missa nu inte säsongsavslutningen på lördag då vi kör vårt traditionella Kräftkör med en längre bana ut i skärgården. I skrivande stund är vi 15 anmälda båtar men vill gärna bli fler. Just nu pekar prognosen på en segling i friska vindar. Vi ses senast 9:30 på skepparmötet ute på vågbrytaren på Hinsholmen, första start går 10:30.

Direkt efter seglingen blir det prisutdelning och kräftskiva. Då träffas vi på Saltskär med början ca. 17:30 och håller på tills vi stupar.

Välkommen!


5 kommentarer

Fabian Tillig · 13 september, 2019 kl. 16:23

Hejsan,

resultated för segling 12 är felaktigt. Alla båtar seglade utan spinnaker. (vissa blev ju uppmärksammat av startansvarigt att de borde göra så ;)).

Vinden var faktiskt inte alls farligt och spinnen saknades mycket på länserna som blev rätt segt. Mest vind var det innan start med upp mot 13 m/s. Under racet höll det sig runt 10 m/s för att sedan avta till 6 m/s på sista länsen.
//Fabian

//Fabian

Fabian Tillig · 13 september, 2019 kl. 16:40

Mitt kommentar verkar har försvunnit. Hur som helst, alla båtar seglade utan Spinnaker i segling 12, i resultatslisten står alla med UVS. Kan ni ändra det?

//Fabian

Ulf Palm · 13 september, 2019 kl. 17:54

Tack Fabian att du kollar oss. Det hade mycket riktigt blivit fel i kolumnen för undanvindssegel, alla hade fått ”ja” istället för ”nej”. Intressant nog ändrade det faktiskt resultat en smula där två båtar bytte plats med varandra.

Göran · 15 september, 2019 kl. 10:00

I fotot av målgångstider anges ej dvs att de seglade utan soinnaker. Det handräknade resultatet var utan spinnaker.
I Excelarket var det utan spinn på alla och SRS talet var inlagt utan spinn och för en del short handed.
Sedan är det en annan sak att vi inte hade tid att se varför arket inte räknade.
Det gick ju bra att ringa mig
/Göran

    Ulf Palm · 16 september, 2019 kl. 10:47

    Hej Göran,

    Felet uppkom när vi flyttade dina rapporterade resultat till vårt master-ark. Jag missade helt enkelt att ändra data för UVS. Dina data var korrekta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.