Eftersom det råder tävlingsförbud för närvarande börjar vi årets seglingssäsong med litet träning. Ta vara på chansen att värma upp inför att säsongen kan starta på riktigt!

Vi vill ta vara på möjligheten att träna ordentligt och kommer därför inte att köra riktigt som vanligt.

Målsättningen är att träna starter och därför kör vi korta seglingar. Samtidigt får vi möjlighet att träna nya deltagare att göra tribuntjänst.

Upplägg

Vi kommer att segla flera korta seglingar på en kort, specialkomponerad bana. Fokus är på att träna starter så det blir flera seglingar under kvällen. Vi vill också ta tillfället att träna funktionärer.

Vi startar enligt våra vanliga startgrupper med 5 minuter separation och första start 18:30 som vanligt, efterföljande starter sker ca. 5 minuter efter sista båt i föregående segling gått i mål, med början för grupp 1 och därefter med 5 minuter separation mellan grupperna. Vi hoppas kunna genomföra minst tre seglingar men det beror på vädret. Vi kommer inte att starta någon segling efter kl. 21:00.

Sista segling för kvällen signaleras med att flagga hissas S vid målet. Om S är hissad blir det inga fler starter.

I allt utom bana, tidsprogram för efterföljande seglingar och anmälan gäller ordinarie föreskrifter för Skepparkannan. Men. Detta är inte tävling och vi kommer tillåta att deltagare seglar utan giltigt SRS.

Bana

Banan som kommer att användas är en triangelbana mellan punkterna Start, E, P, Mål eller omvänt.

Märke E är samma som märke E under våra kvällsseglingar, märke P är den röda farledsbojen utanför Fiskebäck, se sjökortsskiss.

  • Om siffra 1 visas på tribunen seglas banan A-E-P-A, märken om babord.
  • Om siffra 2 visas på tribunen seglas banan A-P-E-A, märken om styrbord.
  • Observera att siffran kan ändras inför varje start!

Observera grundet norr om pricken i Fiskebäck, gå inte på det!

Anmälan

Om man är anmäld till Skepparkannan behövs ingen mer anmälan, det räcker med att dyka upp.

Om man inte är anmäld till Skepparkannan är man självklart välkommen ändå men p.g.a. pandemirestriktionerna måste man vara medlem i SS Slören. Anmäl i så fall båt och skeppare i förväg så vi kan fördela in i rätt startgrupp. Maila till tav@sloren.se. Sådan anmälan måste vi fått före 12:00 på seglingsdagen för att vi ska hinna med.

Resultat

Träningen ingår inte som deltävling i Skepparkannan eller någon annan tävling inom SS Slören.

Däremot kommer de som tränar på att vara funktionärer att ta fram ett ”resultat” för seglingarna – det är för att man ska träna också på det momentet. Det framräknade utfallet kommer att redovisas endast som kuriosa.

För de som vill finns det tracking för träningen på http://raceqs.com/regattas/81759. Den är upplagd som en enda tracker och kommer att gå för alla seglingar. Du trackar dig själv med appen RaceQs på din telefon eller platta. Starta trackern i appen innan första start annars kommer du inte med!

Träna på att tuta istället?

Som sagts ovan är en av avsikterna med träningskvällen att träna oss att vara funktionärer. Deltar man i Skepparkannan förväntas man göra det vi kallar ”Tribuntjänst” då och då. Med det stora deltagarantal vi har haft de senaste två åren innebär det att man är funktionär en gång per två till tre säsonger.

Tribuntjänst ger en belöning till skepparen i form av att man får tillgodoräkna sig fyra poäng i den segling man ”jobbar”. Dessutom är det lärorikt att se kappsegling från detta annorlunda perspektiv.

Är du intresserad att delta i funktionärsträningen? Maila i så fall till tav@sloren.se. Vi kommer att fördela plats efter anmälan och ser till att vi aldrig blir fler än åtta personer ute på tribunen samtidigt. I praktiken kan vi inte vara så många som sköter en start så vi kommer att fördela intresserade i grupper om högst tre ”elever” och en instruktör till varje omgång.

Inte heller för detta krävs att man är anmäld till Skepparkannan för att delta men precis som ovan kan vi bara ta emot medlemmar i SS Slören. Vi måste veta vem som kommer så vi kan fördela plats, så mailanmälan är obligatorisk.

Välkommen!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.